UE

Dach-podłoga 0,038

Płyty styropianowe dach podłoga
λ
0,038 W/mK
Najpopularniejsze białe płyty styropianowe o średnim współczynniku przewodzenia ciepła λ i średniej wytrzymałości na ściskanie CS(10)60 i CS(10)80.

Dostępne warianty:

ZASTOSOWANIE

Proponowane zastosowanie: w miejscach o średnich obciążeniach mechanicznych:

  • izolacja cieplna podłóg na gruncie;
  • izolacja tarasów i balkonów;
  • izolacja cieplna ścian fundamentów i ścian piwnic z izolacją przeciwwodną;
  • izolacja cokołów w zewnętrznych zespolonych systemach ocieplania (tzw. metoda lekka- mokra);
  • element izolacyjny w płytach warstwowych ściennych z okładzinami metalowymi lub z papy;
  • izolacja cieplna stropów pod pokładem posadzkowym, normalnie obciążona;
  • izolacja cieplna nakrokwiowa;
  • izolacja cieplna podłóg pod pokładem posadzkowym normalnie obciążona (w tym: izolacja podłóg przy ogrzewaniu podłogowym);
  • izolacja cieplna podłóg pod pokładem z prefabrykowanych płyt;
  • izolacja stropodachów pełnych i wentylowanych wykonanych w technologii tradycyjnej.

PARAMETRY TECHNICZNE

T2-L2-W2-Sb5-P10-BS125-CS(10)80-DS(N)5-DS(70,-)2

CechaKlasa/poziomTolerancja/wymaganie
Tolerancja grubości mmT2± 2 mm
Tolerancja długościL2± 2 mm
Tolerancja szerokościW2± 2 mm
Tolerancja prostokątnościSb5± 5 mm/1000mm
Tolerancja płaskościP1010 mm
Wytrzymałość na zginanieBS125≥ 125 kPa
Naprężenie ściskające przy 10% odkształceniu względnymCS(10)80≥ 80 kPa
Stabilność wymiarowa w stałych, normalnych warunkach laboratoryjnychDS(N)5± 0,5 %
Stabilność wymiarowa w określonych warunkach temperatury i wilgotności (48h, 70ºC)DS(70,-)2≤ 2 %
Klasa reakcji na ogień Euroklasa E

DO POBRANIA

Nie wiesz co wybrać?

Skorzystaj z naszych porad, by dobrać produkt do swoich potrzeb. Następnie użyj prostego kalkulatora, by obliczyć ilość potrzebnych paczek.

> Dobierz styropian

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie (np. wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań), dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb, korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close